Marokkanske tæpper fortæller historier

Hvert enkelte marokkanske tæppe fortæller sin egen historie med unikke æstetiske virkemidler. Først og fremmest væves tæpperne i hånden og uden skabelon. Dernæst fortolker væveren begivenheder fra sit liv ind i tæppets mønstre. Det kan for eksempel være symboler for kærlighed, natur og ønsket om et langt og lykkeligt liv. Farverne, på typiske marokkanske tæpper, er: Blå, rød, orange, gul og lilla – alt sammen udvundet af naturens egne farver fra eksempelvis bær og planter.

 

Traditionelle marokkanske tæpper

Marokko tæpper har en lang tradition bag sig og betragtes bredt som nogle af de  smukkeste tæpper i verden. Den mønstrede detaljerigdom har været en naturlig del af marokkanske tæpper siden 700-tallet, hvor berberstammer startede den historiske tæppevævning, som vi i dag stadig betages af. I langt mere end 1000 år har berberfolkets kvinder håndknyttet tæpper af uld fra egen fåreavl. Stammerne eksisterer stadig i Atlasbjergene, hvor væveteknikken fortsat overleveres fra mor til datter.

Marokko tæpper - forskellige typer

Traditionelle marokkanske tæpper findes i flere kategorier. Her på kortet kan du se hvor de forskellige områder ligger i forhold til hinanden. Fælles for alle områder er at de ligger i og omkring Mellem Atlas bjergkæden i det nordlige Marokko.

- Boucheroite tæpper
- Beni Ouarain tæpper
- Berbertæpper

Ovenstående er vores hovedkategorier i marokkanske tæpper, men du kan også finde Kelim tæpper her samt Beni Mguild, Zemmour og Zaiane tæpper m.fl. på siden med berber tæpper og du er meget velkommen til at kontakte os med spørgsmål på 23 44 07 34. Vi ser frem til snak med dig om den marokkanske verden af tæpper og design.