Boucherouite tæpper - kunstværker til hjemmet

se tæpperne her >>>

Boucherouite tæpper er vor tids moderne kludetæpper, som i dag er elsket af indretningsarkitekter verden over. Populariteten skyldes nok, at hvert boucherouite tæppe er et kunstværk i sig selv og som sætter tankerne i gang. Man må beundre hvordan berberkvinderne formår at sammensætte de mest ydmyge stykker stof til et kunstnerisk udtryk, som i sin helhed bliver et unikum. Hvert boucherouite tæppe er i sagens natur således helt sit eget.

 

Vintage boucherouite tæpper

De fleste boucherouite tæpper er vintage. Det vil sige, at tæppet er mellem 10 og 25 år gammelt. Flere af vores tæpper har mærkatet Collectors item. Det vil sige, at tæppet er skabt med en sjælden teknik og/eller, at tæppet er vurderet til en højere kunstnerisk værdi. Kast et blik på de unikke mønstre i vores boucherouite tæpper her hos Marokko Design.

Boucherouite tæpper - historien bag

Navnet Boucherouite stammer fra det marokkanske/arabiske ord bu sherwit, som betyder ”stykker af tøjrester”. Boucherouite tæpper fik særlig opmærksomhed i 1960’erne, hvor uld blevet en sjælden og attraktiv vare. Oprindeligt er tæpperne skabt for at beskytte mere kostbare uldtæpper, når børn legede eller når der blev spist på den bløde overflade. Hvis man tænker på, at disse tæpper originalt er tiltænkt som afdækning, er det utroligt hvilken sans for detaljerigdom og væveteknik, der er benyttet.

 

Æstetiske boucherouite tæpper til det moderne hjem

I dag anser vi et boucherouite tæppe som en moderne kunstkreation. Tæpperne efterspørges især af yngre generationer, som værdsætter den unikke autenticitet og æstetik. Boucherouite tæpper bruges i stor stil som pyntegenstande både på gulve og som vægtæpper.

Du kan altid ringe og høre mere om Marokko Designs lager på 23 44 07 34. Måske vi har, hvad du søger? Herudover rådgiver og vejleder vi gerne i forhold til designønsker og anvendelse. Måske er dit hjem bedre stillet med en tykkere type tæppe end det unikke boucherouite tæppe? Måske netop et boucherouite tæppe er helt perfekt? Marokko Design står altid klar til at hjælpe dig.

 

se tæpperne her >>>